My Sisters i Aarhus og med fine nyheder i vente!

Seje Aarhusianere | Stine Aamose

REKLAME i form af samarbejde

Som en lille hyldest til min by Aarhus og de skønne og kreative mennesker, der bor her, har jeg indgået et par samarbejder netop med nogle af mine yndlings aarhusianere. Og dette indlæg kommer til at handle om den dygtige Stine Aamose.

_MG_9157_MG_9134northside_stine1

Stine er nok mest kendt for sine “8000 Aarhus” tryk med rådhuset og kranerne, som blev til en del år tilbage. Sidste år stod hun endda for at dekorere en af de mange fine kunstvægge på North Side med de velkendte kraner. Stine laver tryk i forskellige størrelser, kort, muleposer og tryk på tøj (ved hun er i gang med en ny produktion as we speak).  Selv har vi haft en sej sweatshirt til Agnes med rådhuset på, som jeg lavede dette indlæg om og nu har vi så endelig fået noget af hendes tryk hjem på væggene (i GAVE). Der er noget helt specielt smukt og råt ved hendes tryk og jeg er sikker på at det har noget med måden de bliver lavet på at gøre. Jeg synes det er fedt at ikke to er ens og derfor får forskellige udtryk.  Hun laver nemlig sine tryk ved at bruge en gammel teknik, der hedder serigrafi:

Serigrafi er en tusindår gammel trykketeknik, som af mange også kaldes silketryk og på engelsk screenprinting. Kort fortalt anvendes en ramme med væv spændt udover, hvor der er små huller i. De bittesmå huller bliver til i en form for fremkalderproces og det er disse huller, der definerer motivet og her igennem flyder farven ud, når raklen køres frem og tilbage over rammen. Derefter er der, kort fortalt, skabt et motiv. Man kan trykke på mange forskellige materialer og jeg har gennem tiden både trykt på tekstiler, træ, marmor, plastik og selvfølgelig papir. Jeg elsker det uforudsigelige ved teknikken, strukturen og det rå som det håndgjorte skaber og så elsker jeg, at det uønskede – altså “fejlene” – egentlig bliver til det pudsige, finurlige og overraskende og at jeg aldrig kan genskabe de små unikke fejl igen. Det er så charmerende, hyggeligt og helt særegent!

IMG_0160

Jeg besøgte Stine på hendes seje kontor ved “North of Eden” der også fungerer som designshop og fik en snak omkring hendes arbejde. Det skal så siges at det ikke er første gang vi mødes, så vi har tit sludret omkring hendes fine tryk mm. Noget som virkelig fangede mig var hendes serie “Byens Struktur og Form” som er fotografier lavet om til tryk.

Om sine motiver af byen siger Stine:

Serien med motiver, der kredser om byen og dens bygninger, er skabt ud fra en stor kærlighed til byen og til de bygninger, vi omgiver os med. Jeg håber, at motiverne kan minde os om alt det smukke, vi omgiver os med og ikke mindst huske os på at kigge lidt op engang imellem. Stoppe op og nyde alt det smukke omkring os og de smukke høje bygninger, kraner, vandtårne osv. Dermed er det ikke kun det etablerede, det pompøse og guldbelagte, jeg synes, vi må nyde i hverdagen, men også det helt almene og generelt bare alt det, der er omkring os i byen.

Jeg var så heldig at få lov til at få trykket med P-huset med hjem og et helt særlig nummereret tryk af et blåt hjerte. Der er kun lavet 8, så ret sejt synes jeg 🙂

IMG_0310IMG_0304IMG_0306

Stine har været så sød at give mig en rabatkode, som jeg kan dele med mine gyldne læsere. Så hvis I bruger koden goldenghetto på hendes webshop får i 15% rabat på alle varer minus tekstil 🙂

(Koden gælder i 14 dage)

IMG_0301

Kh Lou

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My Sisters i Aarhus og med fine nyheder i vente!