Gyldne Beauty Favoritter | Vinter

Seje Aarhusianere | Birgitta Sonn

Har I børn, kender I måske mærkerne KRUTTER og KNAST by KRUTTER? Birgitta Sonn er den seje designer, der står bag begge mærker. Krutter var faktisk hendes kælenavn som barn og i 2005, hvor hun lige var blevet uddannet som dameskrædder, blev Krutter så til hendes eget børnetøjsmærke.

De fleste i Aarhus kender måske også det hyggelige “Krutterhuset”, der ligger i Latinerkvarteret. Jeg har selv købt bl.a. KRUTTER til Agnes dernede helt fra jeg var gravid. Derfor synes jeg det er ekstra sjovt nu igennem mine besøg på CIFF Kids, at have mødt Birgitta og mærke hendes passion for at designe børnetøj.

img_5498

I 2006 åbnede hun værksted med  3-4 andre i Vestergade, hvor de havde åbent værksted/butik i et, hvor de kreerede alt selv. Herfra blev KRUTTER-tøjet solgt til butikkerne Lady Marmelade og Look at Me indtil Birgitta selv åbnede egen butik i badstuegade i januar 2007 – Krutterhuset. Her havde hun igen butik og værksted i et med 2 gode studiekammerater.
Efter et halvt år købte hun dem ud og så voksede Krutterhuset og KRUTTER stille og roligt. Man kunne i starten komme ind og få syet, hvad man ville i mine mønstre og stoffer. 2012 startede hun sit andet mærke KNAST op, som gav mig muligheden for at lege med det nye nordiske look imodsætning til KRUTTER der var meget retrostilen. Der blev taget rigtig godt imod KNAST er også og glæden var stor for Birgitta, over at kunne rumme begge brands.
Om sit design siger hun:
“Som person elsker jeg at svælge mig i forskellige stilarter og synes bestemt ikke, at man kun bør låse sig fast i en retning – jeg går efter princippet, hvor humøret bestemmer.”

img_0144

Iøvrigt er den super seje skjorte hun er iført på billederne eget design og en del af AW17 – den glæder jeg mig så meget til!

Og så synes jeg da lige, at I skal se lidt af hvad de to forskellige mærker har at byde på den kommende sæson:

ss17-krutter-elephant-interlock-body-ls-and-blue-and-grey-striped-shorts-and-sunhatss17-krutter-old-car-tee-ls-and-navy-striped-baggy-shorts-and-cockatoo-dress-ls
ss17-krutter-swan-helmet-and-swan-jumpsuit

Billederne ovenover er fra KRUTTERS nye SS17 kollektion “The Peaceful Jungle” og nedenunder fra KNAST by KRUTTERS SS17 kollektion “The Pastels”. Begge virkelig skønne kollektioner!

ss17-knast-by-krutter-hands-on-a-stick-bag-and-kaja-dressss17-knast-by-krutter-swan-gry-blouse-and-asphalt-sweat-alberte-leggingsss17-knast-by-krutter-wingsleeve-tee-and-dotted-denim-bow-skirt-and-liv-dress

Vil I ind og snuse lidt til Birgittas fine univers kan I besøge Krutterhuset, som ligger i
Badstuegade 24 her i Aarhus. Jeg har faktisk også den fine butik med i min shoppingguide til Aarhus, hvor der også er lidt glimt derfra.

IMG_0051

Jeg er iøvrigt gået hen og blevet ret glad for denne kategori på bloggen og har mange spændende personer i tankerne til kommende indlæg – så stay tuned!

Kh Lou

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gyldne Beauty Favoritter | Vinter