Bryllupsgæst 2017

Keramik kærlighed

Man skulle næsten tro, at jeg blev mættet af keramik i min dagligdag via mit arbejde ved Kähler. Det gør jeg så langt fra.. Jeg har nemlig lidt en svaghed for fin keramik og i min verden må det gerne være lidt skævt og/eller have en spændende glasur. I det her indlæg vil jeg dele lidt af min passion for netop den type keramik med Jer. Så her viser jeg Jer nogle af mine yndlingskøb:

img_7806

Den første keramik finhed er denne søde hund lavet af Mathilde Digmann også kendt som Mat Makes Stuff. Jeg stødte på hendes finurlige små “creatures” hos North of Eden her i Aarhus, der har et lille udvalg af hendes værker. Denne måtte med hjem og den passer godt på mine ørestikker og kæder. Hun laver også mange andre spændende ting, som man kan følge med i på instragram lige her. Lige nu er hun vist i gang med en masse seje vægmalerier i København, hun måtte nu gerne komme til Aarhus og sætte sit fine aftryk på byen.

img_7805

I påskedagene faldt jeg over Mette Joensen på Instagram (det er altså et farligt sted med alt for mange fine fristelser). Jeg forelskede mig fluks i hendes fine “hoveder” og måtte eje en, så det blev mit “påskeæg” fra mig selv. Snedigt ikke. Hun ligger løbende hendes keramik op på hendes Instagram konto, hvis man altså tør at følge med. Udover de fine hoveder laver hun mange andre spændende ting bl.a. fugle og vægophæng. I kan også se meget mere af hendes mange fine kreationer og projekter på hendes hjemmeside.

8cce061e-aaf2-4762-bd77-b8b3a0403991

Bjarni Sigurdsson er manden bag de skæve tallerkener ovenover. Allesammen købt hos 1+1 tekstil i Grønnegade her i Aarhus. Jeg er en “sucker” for fine kagetallerkener og synes hans glasurer er meget spændende. Han skulle efter sigende putte islandsk lavaaske i glasuren. Han er også kendt for sine mange fine vaser og kopper.

de5314fb-ee6d-440d-afca-fb922f74a08c32ffe8f5-ba11-45f7-ad52-8df85665ab12117c0ffa-9e92-429a-b6de-5c6d81f4826df95caafa-2525-4a95-be49-a54a90692657

Sidst men ikke mindst crusher jeg totalt på næsten alt hvad den dygtige Julie Damhus laver. Farverne og glasurerne er bare spot on, Lou. Mit første køb af hende var tilbage i 2014 på Edition marked her i Aarhus, hvor jeg købte den fineste lyserøde skål. Her på det sidste er det så blevet til en del mere som I kan se (og jeg viser ikke engang det hele..). Hun kan bare sit kram og er tilmed det sødeste menneske. Hun kommer iøvrigt rundt på en del markeder i landet med sin smukke keramik den næste tid. I mandag åbnede hun sin webshop, som allerede er en stor succes. I kan følge med i hendes fine univers lige her på Instagram.

Andre med hang til lertøj?

God aften kære gyldne læsere!

Kh Lou

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bryllupsgæst 2017