Smilets by på en regnvejrsdag

En gylden barselsguide til Aarhus

En sen nattetime midt i en lille ammestund en del måneder tilbage slog det mig, at jeg da burde lave en guide til hvordan jeg bruger byen, nu hvor jeg er på barsel. Hvor triller jeg rundt med den gyldne babykaret og hvor kan den lille få en ren ble mm. Det er jo selvfølgelig mit “take” på byen, så hvis du sidder med nogle yndlingsteder som barslende mor eller har fif og gode råd i ærmet, så smid dem endelig i kommentarfeltet. Det er også begrænset hvor mange steder jeg når rundt, selvom jeg gør mit bedste 🙂

Hangouts..

IMG_0287IMG_0208-001IMG_5410Aros 

Da jeg var gravid med Edith købte jeg mit første årskort til Aros og det bliver på ingen måde mit sidste. Jeg har brugt det rigtig meget! Da jeg stadig var gravid tog jeg tit den lille frøken med på små hyggeture dertil. Hun elsker at udforske nye udstillinger og gense “Boy” og regnbuen. Med en baby i vognen eller på armen for den sags skyld er Aros også helt fantastisk. Allerede da Agnes var lille brugte vi museet rigtig meget, det er også hende, der er på billedet ovenover. Følger I med på instagram, vil I vide at Edith og jeg kommer der ret ofte. Caféen er ammevenlig og der er skifteplads flere steder på museet 🙂

IMG_0348IMG_0550IMG_0562

Dokk1

Dokk1 har jeg tidligere rost til skyerne lige her og det er på alle måder også et helt fantastisk sted, når man er på barsel. Jeg har været der en del gange her i min barsel bl.a. med min mødregruppe. Her mødtes vi i caféen og da de små skulle tumle gik vi ovenpå, hvor der var madrasser de kunne ligge på (med fin udsigt over havnen).  “Børneetagen” er godt udstyret med spiserum, ammerum og puslefaciliteter. Så der er ikke et øje tørt, når man kommer der som nybagt mor. Men man kan nu også finde en lænestol rundt på biblioteket, hvor man kan få lidt ro til at amme. Det har jeg da i hvert fald haft held med et par gange efterhånden. Caféen har også borde udenfor, så har man en sovende baby med kan man sagtens sidde udenfor i nærheden af den sovende baby.

Coffee Runs..

En ting man som barslende mor higer efter i dagstimerne, er en god kop kaffe. Gerne en man kan trille hen til uden at baby skal vågne 🙂

IMG_0099IMG_0002

Go’ Kaffe | Ingerslev Boulevard

 Go’ Kaffe på Ingerslev er kendt for at være populær hos mødre på barsel. Den ligger også på en strækning uden så mange kaffebarer og det er nemt at trille derhen og man kan have en hel mødregruppe til at sidde ude foran uden at vognene står i vejen 😉 Og som et lille (læs stort) plus er der markedsdage onsdag og lørdag. Så kan man lige købe frugt, grønt og måske en lille buket med hjem på vejen. For mig er det i hvert fald gået hen og blevet et lille onsdagsritual 🙂


IMG_0229IMG_5313

Street Coffee | Brammersgade, Vestergade & Jægergårdsgade

  En af mine klare favoritsteder når det kommer til de sorte dråber. Der findes tre af dem rundt i byen – en i Vestergade, en i Jægergårdsgade og den som startede det hele i Brammersgade. Alle små kaffebarer men jeg har formået at sidde og amme derinde (diskret) optil flere gange. Derudover har de alle en lille bænk udenfor, som gør det nemt at nyde kaffen ved siden af vognen 🙂


IMG_0208IMG_0206

Great Coffee | Klostergade 32H

De laver i sandhed virkelig god kaffe! Stedet ligger i en baggård i Klostergade, hvilket gør det meget barnevognsvenligt. Kaffen kan derfor nydes ude foran på bænken, men der er også et lille sofahjørne, hvor man sagtens kan have den lille med inde til en hyggestund 🙂

IMG_0325

La Cabra  | Graven 20

De serverer rigtig god kaffe (en af byens bedste) og bager lækkert brød og uimodståelige kager, der kan få en til at glemme alt om manglende nattesøvn for en stund. Her er der også mulighed for at sidde ude foran, hvis man ikke vil tage baby med ind. Og ellers er der som ved alle de andre steder også mulighed for at få “to-go”. Kopholderen længe leve!

Grabing a bite..

En lille snack på trilleturen er tit en nødvendihed eller et sted hvor man kan nyde en bid mad med plads til baby:

IMG_0110IMG_4221

Langenæs Bageriet | Langenæs Allé 14

Her serverer de gratis kaffe til alle early birds inden kl. 8.00 og er man alligevel blevet vækket tidligt, kan man jo lige så godt trille forbi efter en kop kaffe og måske lidt morgenbrød 🙂 Vælger man at nyde kaffen hos dem er der borde og stole ude foran endda under halvtag, så baby kan sove.

IMG_0179IMG_0509

 Nummer 24 | Graven 24

Her laver de virkelig lækkert brød og smagfulde kager. Jeg benytter mig tit af bænken ude foran, hvor jeg kan sidde ved vognen. Jeg køber næsten altid en smurt ølandshvede-bolle og lader mig friste af kagerne engang imellem.

IMG_0536IMG_0002-001

Langhoff & Juul | Guldsmedegade 30

Skal man brunche den med veninderne mens baby sover lur, er dette mit foretrukne sted. Her kan man nemlig, udover at få lækker mad, parkere vognen i deres gård. Og jeg er bestemt ikke den eneste, der har afluret det, da der altid står en mindre vognpark 🙂

IMG_0430IMG_0437

Bernth & Co | Borggade 12

Her får du byens bedste sandwich. Bum. Jeg elsker i hvert fald deres Bahn Mi sandwich! Her kan du have vognen til at stå lige udenfor, hvor du sidder og er vejret til det kan man såmænd også sidde ude. De gange jeg har besøgt stedet, har jeg dog haft en vågen baby med derind, hvor hun også er blevet ammet. Udover sandwich serverer de også kaffe, frisk bagte cookies og lækre læskedrikke fra køleren. Og så er de altid super søde og smilende og man føler sig velkommen, selvom man måske fylder lidt med pusletaske og andet babygear 🙂

IMG_0103

Food Fein | Sønder Allé 6

Super lækker café lige ved gågaden og her kan man uden skrupler trille vognen med ind på caféen. De har nemlig et dejligt stort baglokale og man støder næsten altid på andre mødre i den afdeling. Lækkert udvalg og pusleplads på toilettet 🙂

IMG_0538IMG_9699IMG_9680

Spiselauget | Godsbanen

Jeg elsker Godsbanen for alt hvad det sted kan og rummer. Og her finder man også Spiselauget, som både har en café menu – men også byder på både morgen, middag og aften buffet til gode priser (se her). Vognen kan man tage med indenfor og der er også et par sofa og lænestole til når man evt. skal amme. Er der godt vejr kan man også sidde ude i gården og nyde sin mad. Og så kan man jo passende trille rundt og nyde de smukke omgivelser på Godsbanen bagefter 🙂

IMG_0331

Skal jeg bare “snacke” lidt havner jeg sommetider hos Småkagehuset, Briancon, Donut Factory, Suppestegogis (byens bedste is) eller ved Salling bageren. Tror måske jeg skal bruge resten af min barsel på at besøge lidt sundere steder haha 🙂

Gåture

Trænger man til at komme ud og gå lidt af alle barselskagerne af, er der rigtig mange muligheder i og omkring Aarhus. Byen, skoven, langs vandet, Brabrandstien og ved havnen. Personligt elsker jeg at gå på opdagelse rundt i byen og spotte nye ting og finurligheder 🙂

IMG_0004IMG_0095IMG_0328IMG_0112IMG_0276

Shopping 

Se min tidligere guide til Shoppingguide til Aarhus – Kids Edition og så overvejer jeg at strikke en guide sammen med lækker shopping til mødre, mens jeg stadig er på barsel 🙂

Baby Spots + Good to Know

En anden café som nok altid bliver nævnt i forbindelse med babyvenlige steder i Aarhus er Sofies Forældre i Frederiksgade. Der må ammes, leges, larmes og der er babyparkering i gården. Jeg benyttede mig rigtig meget af stedet med Agnes, da hun var lille. Men har endnu ikke været forbi her på min anden barsel. Men det er i hvert fald et dejligt nede på jorden sted, hvor man kan slappe af selvom ens barn/børn larmer lidt 🙂

Rundt omkring i byen er der amme/spise-rum og puslepladser bl.a. hos Magasin, Salling og i Bruuns Galleri.

I Bruuns Galleri kan man få et kort til deres baby lounge som ligger på 7. etage. Kortet gælder et år og giver rabat i forskellige butikker i Bruuns Galleri og ved Baresso 🙂

Hos Salling er der også et fint legeområde og plads til evt. de større søskende mens man lige tager sig af den lille. Agnes elsker den afdeling i Salling og ja det ligger lige ved legtøjsafdelingen, som også er ret fin.

Med disse amme/spise/pusle steder rundt omkring i byen uden at stresse over hvor man skal søge hen, hvis man lige skal have en lille pause med den lille.

Som sagt må I hjertens gerne tilføje Jeres favoritsteder i kommentarfeltet, så kan andre måske få gavn af Jeres tips 🙂 (Skulle der komme flere favoritsteder til, vil jeg løbende opdatere indlægget og dele det på ny inde på bloggens facebookside.)

Rigtig god barsel derude!

Kh Lou

8 kommentarer

 • Luna

  Godt nok er det ikke en speciel Århus-ting, men jeg vil lige nævne baby-bio alligevel.
  Film, kaffe og gratis babysitning (sovende baby, forståes) for en billets pris.
  Glæder mig helt til næste barsel 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lou

   Hej Luna,

   Tak for input 🙂 Og det er da klart relevant med sådan et tip! Jeg har faktisk aldrig prøvet, at være i baby-bio – det må på listen over barselførnøjelse 😉

   Kh Lou

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aj, så fik du den lavet! Hvor er den blevet god og flot!

  Kan jeg tillade mig at knibe en lille tåre over, at vi ikke længere har barsel sammen? Tak for skønne trilleture i solskin og regn og abnorme mængder kaffe ❤️ Held i uheld at matriklens lille dame endnu ikke har fået vuggestueplads, så jeg skal have en del hjemmedage ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lou

   Tak søde du :-* Ja men der kommer helt sikkert opdateringer til løbende indtil min barsel slutter 🙂

   Ja det kan du og mig med.. Det er da slet ikke til at begribe, at den tid nu er ovre. Tænk jeg synes lige at vi begge havde fine runde maver og begge gik og ventede i spænding på et nyt kapitel som mor.
   Og hurra for hjemmearbejde – hvornår skal jeg komme? 😉

   Kh Lou

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Cafeen i væksthusene i botanisk have er også perfekt til baby. Fin pusleplads, god plads til barnevognen både inde og ude i gården og ikke mindst god mad til gode priser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lou

   Hej Ditte,

   Ja den skal da også klart med! Jeg har endnu ikke selv været forbi med Edith – men den har været på min liste i laaaaang tid. Så må hellere se at komme derop 🙂

   Tak for input!
   Kh Lou

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg vil gerne slå et slag for Moesgaard Museum. Det er dejligt at amme i udstillingernes stille ‘pauserum’, de har højstole til baby i caféen, der er pusleplads, og man kan låne en klapvogn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lou

   Ej men den skal da så meget med! Jeg har dog kun været der en enkelt gang her i min barsel, men det var tip top for både mor, Edith og ikke mindst Agnes 🙂

   Tak for input Emilie!
   Kh Lou

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smilets by på en regnvejrsdag