chokolade cupcakes med kaffeicing

Dette indlæg tilhører: G  O  L  D  E  N    G  H  E  T  T   O    .    D  K

IMG_0131IMG_0145IMG_0133

Det er en del år siden jeg lavede disse cupcakes for første gang og det er faktisk også ved at være lang tid siden, jeg sidst bagte dem. Men til min bedre halvdels store glæde, tryllede jeg lige en god portion den anden dag - det er nemlig hans yndlingskager fra min hånd. Men der er bestemt også noget helt særligt ved kombinationen af chokolade, kaffe og knasende krokant på toppen :)

Opskrift:

3 æg

2  1/2 dl sukker

4 spsk usødet kakao

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniliesukker

200 gram mel

2  1/2 dl mælk

80 gram smør

100 gram 70% chokolade

How to:

Sæt smørret og chokoladen i vandbad og lad det smelte ved meget lav varme. Pisk alle de andre ingredienser sammen en efter en med en elpisker og tilsæt tilsidst den smeltede smørblanding. Fyld cupcakeformene 3/4 dele op og bag i 18 min ved 180 grader.

Icing: 

150 gram smør

350 flormelis 

3-4 spsk stærk kaffeblanding - brug evt. instant coffee

(Pisk med elpisker og påfør de færdige cupcakes)

Ekstra topping: nøddekrokant eller chokoladedrys af en art - Enjoy :)

Kh Lou

G  O  L  D  E  N    G  H  E  T  T  O    .    D  K